Tovább
blog

Porallergia – kiváltó okok és tünetek

A porallergia kiváltó oka valójában nem a házipor, hanem a poratka, pontosabban annak ürüléke áll. A mikroszkopikus méretű anyag száraz állapotban a levegőben száll, amit mi belélegzünk és ez vezethet légúti allergiához. A kiváltó ok Persze a gyakori portalanítás elengedhetetlen az egészséges élettérhez, de sajnos el kell fogadnunk, hogy még a...

Tovább

Tovább
blog

5 gyakori tisztítószer összetevő, melyek kiválthatják az asztmát

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte 235 millió ember szenved asztmától - nem mellesleg a leggyakoribb krónikus betegség a gyermekek körében. Kialakulásának egyik legfőbb okozója pedig a háztartásban található tisztítószerek.  Ezt támasztja alá a Simon Fraser Egyetem kutatása is, melyben olyan szülők vettek részt, akik nem dohányoztak és nem...

Tovább

Tovább
blog

Hogyan tisztítsuk meg “egészségesre” a konyhai felületeket?

Csakis olyan konyhában érdemes főzni, ami biztosan védve van az egészségre káros baktériumoktól! Itt a felületek jó része remek táptalaj nekik, a mosogató, a munkalap, a konyhabútor is. Hogyan lehetsz biztos abban, hogy egészséges környezetben dolgozol? Az ételkészítő asztalok lehetnek fából, fémből, kőből, kerámia lapból vagy műanyag vagy laminált rétegből....

Tovább

Tovább
blog

Odaégett az étel? Ne dobd ki az edényed, így megmentheted!

Mindenkivel megesik, hogy néha odaég az étel ;), de attól még nem kell megszabadulnunk az edénytől, sőt még mindenféle erős, egészségre káros tisztítószerre sem lesz szükségünk! Klasszikus: szódabikarbóna és ecet Ha igazán makacs az odaégés vagy egyszerűen nem volt időnk rögtön kezelni, akkor érdemes ezt a módszert használni. A szódabikarbónával szórjuk...

Tovább

Tovább
blog

Így tisztítsd meg a fából készült vágódeszkát

A fából készült vágódeszka klasszikus eszköz a konyhában az ételek elkészítéséhez. Ugyan vita folyik arról, hogy vajon könnyebben elszaporodnak-e a felületükön a baktériumok, mint más anyagból készült fajtákon, mégis vizsgálatok bebizonyították, hogy megfelelő tisztítás esetén ugyanolyan biztonságosak, mint a többi vágódeszka. Milyen gyakran tisztítsuk? A vágódeszkát minden használat után meg kell...

Tovább

Tovább
blog

Hogyan moss úgy, hogy csökkentsd az allergiát okozó tüneteket

Ha a háztartásában bárki allergiás, a ruhák kezelésének módja nagyban hozzájárulhat a tünetek fokozódásához. Pár trükkel azonban megelőzheted/csökkentheted ezek esélyét. Tartsd kordában a poratkákat! A poratka, pontosabban az ürüléke az egyik leggyakoribb okozója a légúti allergiának a háztartásban. Mindenhol jelen van, különösen, ahol nagy mennyiségű szövet található - így pl. az...

Tovább

Tovább
blog

Rengeteget költ tisztítószerre a magyar, de legalább a környezetbarát módszerek is feltörnek népszerűségben

Habár a pandémia alatt megnövekedett az igény a minél erősebb, a baktériumok 99%-át elpusztító tisztítószerek iránt, ezzel párhuzamosan számottevő az alternatív, zöld módszerek iránti kereslet. Emellett többet költünk tisztítószerre, mint kellene, ami zömmel a berögzült rossz szokásokból fakad - írja a HelloVidék. A legtöbb háztartásnak alapvetően nincs szüksége antibakteriális tisztítószerekre....

Tovább

Tovább
blog

Miért ne használj parabéntartalmú tisztítószereket?

A parabén évtizedek óta kedvelt tartósítószer, de igazán csak az elmúlt évtizedekben ismerték fel egészségkárosító hatását. Mi kétségtelenül buzdítanánk arra, hogy kerüld a parabéntartalmú szerek vásárlását - de fontos arról is beszélni, pontosan miért is hanyagoljuk a használatukat, eloszlatva a tévhiteket. A parabén ránk közvetlenül nem mérgező anyag, de emellett...

Tovább

Tovább
blog

Érzékeny a bőröd? Íme pár tipp a mosáshoz

Érzékeny bőrrel kihívás lehet a takarítás, pláne a mosás is. Hoztunk ezért pár tippet arra, hogyan előzd meg a viszkető, égő, kipirosodott bőrt, vagy épp az ekcémát. Használj megfelelő mosószert! Az első és legfontosabb szempont - igyekezz olyan mosószert választani, mely nem tartalmaz mesterséges illatanyagot, színezéket! Figyelj arra, mennyi mosószert használsz! Ha túltoljuk...

Tovább

Tovább
blog

Hogyan hat az élelmiszer-pazarlás a környezetre?

Csak az Egyesült Államokban évente, a teljes felhasznált élelmiszer-készletből mintegy 31% végzi hulladékként. Ez többezer tonnányi élelmiszert jelent vagy másképp mondva, több mint 5 millió busznyi elpazarolt élelmiszert. Utána ez a mennyiség a hulladéklerakókba kerül, ahol a bomlás során üvegházhatást okozó gázok szabadulnak fel. A kidobott élelmiszer általában magas...

Tovább