blog

Hogyan tisztítsuk meg “egészségesre” a konyhai felületeket?

Csakis olyan konyhában érdemes főzni, ami biztosan védve van az egészségre káros baktériumoktól! Itt a felületek jó része remek táptalaj nekik, a mosogató, a munkalap, a konyhabútor is. Hogyan lehetsz biztos abban, hogy egészséges környezetben dolgozol?

Az ételkészítő asztalok lehetnek fából, fémből, kőből, kerámia lapból vagy műanyag vagy laminált rétegből. Ha nem megfelelően tesszük, akkor csak segítjük az egészségre káros baktériumok elszaporodását:

Mielőtt belekezdünk:

A látható törmelék és szennyeződés eltávolításával vágjunk neki!

  • Egy mikroszálas kendővel töröljük le őket.

Ezután tisztítsuk meg az asztalt szintén egy mikroszálas kendővel és egy konyhai tisztításra alkalmas tisztítószerrel. (Érdemes vegyszermenteset használnod, elvégre azt a helyet tisztítjuk, ahol az ételt készítjük!;) ) Ne feledjük! A legtöbb tisztítószernek kell pár perc, hogy igazán hasson, ne töröljük le azonnal a felületről!

  • Fordíts különös figyelmet a résekre és a szélekre is! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk.

Öblítsük le és töröljük szárazra! Ha tudunk megfelelően szellőztetni, akkor akár hagyhatjuk is magától megszáradni – de csakis jó szellőztetés esetén!

Tipp: Ha a tisztításhoz Greenbiotic életbarát konyhai tisztítószert használsz, akkor nemcsak egy kifogástalanul tiszta felületet kapsz, hanem egy egészségesebb környezetet is, hiszen készítményünk hosszú időn át gátolja a káros baktériumok elszaporodását!

Vélemény, hozzászólás?