blog

3 közismert takarítási trükk, ami nem is jön be

Ezernyi takarítási tipp létezik, de nagyon sok közülük nem is működik. Lerombolnánk a takarításról alkotott téves elképzeléseinket és inkább koncentráljunk a hatékony, de környezetbarát és egészségkímélő megoldásokra!

A forró víz minden kórokozót megöl

Így önmagában ez nem igaz, hiszen persze, a forró víz elpusztíthat néhány baktériumot, de ehhez nagyon forrónak, 100 Celsius fokosnak kell lennie – és csak akkor képes igazi pusztítást végezni, ha ezt a 100 Celsiust takarítás közben tartjuk is. Mondanunk sem kell, ez elég macera egy gőztisztító nélkül.

A Coca Cola a legjobb wc tisztító

Ki lehet tisztítani a WC-t Coca Colával? Igen. Kéne? Nem. A legtöbb szénsavas üdítő kis mennyiségű citromsavat és foszforsavat tartalmaz, melyek hatékonyan távolítják el például a rozsdát és számos szennyeződést. Nem pusztítja el azonban a baktériumokat, ráadásul a kezelt felület a cukortartalom miatt még ragacsos is marad.

Az extra mosószer tisztább ruhaneműt eredményez

A kevesebb néha több, ez pedig maximálisan igaz, ha ruhaneműről van szó. Extra mosó- és tisztítószer hozzáadása megnehezíti az öblítést és az összes szer eltávolítását. Ha ez a maradék a szövetben marad, összetételtől függően bőrirritációt okozhat, kifakíthatja a ruhákat és hamarabb elfárad az anyag is.

Vélemény, hozzászólás?