blog, Egyéb kategória

Mit tartunk meg megváltozott takarítási szokásainkból a járvány után?

Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 85%-a megtartja a takarítási szokásait a járvány után is. Körültekintőbb és gyakoribb takarítás, soha nem látott mértékű igény a kézfertőtlenítőkre és a fertőtlenítőszerekre.

A járvány hatására kialakul takarítási gyakorlatok úgy tűnik komoly higiéniai szokások változását idézték elő, melyek nem törlődnek ki a mindennapokból függetlenül a járványhelyzettől – derül ki az American Cleaning Institute (ACI) országos felmérési adataiból. Az eredmény nem meglepő, hiszen a jelenlegi helyzetben, mikor a vírus új változatai terjednek, a világjárvány kezdetén alkalmazott tisztítási és higiéniai szokások továbbra is döntő szerepet játszanak a fertőzések elterjedésének megakadályozásában.

Tisztítószer használati szokások: Az elfogadott tisztítási, fertőtlenítési és higiéniai szokások közül az amerikaiak a következő termékek használatának növekedéséről számolnak be a 2020 márciusi világjárvány óta: kézfertőtlenítő (72% vs. 59%), fertőtlenítő törlőkendő (55% vs. 44%) és spray-fertőtlenítőszert (42% vs. 36%).

Megerősített kézhigiéné: A válaszadók több mint 75%-a azt tervezi, hogy továbbra is gyakran mos kezet, míg 57% -uk a jövőben is gyakran használ majd kézfertőtlenítőt.

A takarítás oka: Az amerikaiak 73% -a saját egészségének és wellnessének védelmét, 62%-a pedig mások védelmét emlegeti a COVID-19 tisztítási szokásaik folytatásának okaként.

Neked hogyan változtak meg takarítási szokásaid és mit tartasz meg a járvány után is?

 

Vélemény, hozzászólás?