blog

Csak nagyobb lesz a kosz, ha nem figyelsz takarításnál ezekre!

Ismered az érzést, mikor egy órája sincs, hogy takarítottál, már felfedezel pár foltot vagy épp már olyan a lakás, mintha nem is töröltél volna port? Mi lehet az oka? Utánajártunk!

Ez nem feltétlenül az alaposságon múlik, inkább figyelmetlenségből adódik, nézzük mik ezek:

Össze-vissza haladsz

Nem hiába próbáljuk elégszer hangsúlyozni, hogy egy meghatározott irányba haladj a takarításnál! Ne ugrálj a feladatok között, legyen egy sorrend és takaríts fentről lefelé! Ez főleg a portörléskor fontos, hiszen a por is alapvetően lefelé száll.

Amikor a takarítóeszköz is koszt csinál

Nem mindegy, milyen a takarítóeszköz! Például lehet egy rosszabb minőségű portörlő seprű, ami eleve koszt hagy maga után. Válassz olyat, ami garantáltan megköti a port – mondjuk egy mikroszálas törlőkendőt!

Nem cseréled az eszközeid

Törlőrongy, szivacs, felmosófej – remek eszközök, egészen addig, amíg el nem fáradnak. Egy idő után muszáj cserélned őket, akár pár hetente már, ne várd meg, míg átszíneződik a kosztól – nem beszélve arról, hogy így kórokozók melegágya is lehet. +1 fontos: soha ne használj egyetlen kendőt minden helyiségre! Hiszen ki akarná pl. a konyha piszkát az éjjeliszekrényen látni igaz?

Ha kifelejtünk bizonyos részeket

Leggyakrabban a lakás nehezen hozzáférhető részeit felejtjük el takarítani – pedig mivel nehezen hozzáférhető szuper “rejtekhely” a kosz számára is. A porcicák pedig a légmozgással azért röviddel takarítás után csak előkerülnek a szekrények, ágyak alól! Ne felejtsük ki ezeket sem!

Vélemény, hozzászólás?