blog

Odaégett az étel? Ne dobd ki az edényed, így megmentheted!

Mindenkivel megesik, hogy néha odaég az étel ;), de attól még nem kell megszabadulnunk az edénytől, sőt még mindenféle erős, egészségre káros tisztítószerre sem lesz szükségünk!

Klasszikus: szódabikarbóna és ecet

Ha igazán makacs az odaégés vagy egyszerűen nem volt időnk rögtön kezelni, akkor érdemes ezt a módszert használni. A szódabikarbónával szórjuk be az odaégett részt, adjunk hozzá ecetet. Ezután öntsünk rá forró vizet, hagyjuk állni néhány órán keresztül. Ha nem jött fel minden szennyeződés, akkor kis megkapargatással segíthetünk a helyzeten.

Forralt víz

Jó oké, ez akkor működik, ha nem egy komoly odaégésről beszélünk. Érdemes egy kicsit megkapargatni az odaégett részT. Töltsük meg vízzel az edényt és a tűzhelyen forraljuk fel. Folytassuk a kaparást már a forró vízben.

Fekete tea

Igen, valaki erre esküszik: öntsünk fekete teát az edénybe, egy kanál sót keverjünk hozzá és hagyjuk jó pár órán keresztül állni, majd mossuk el!

Vélemény, hozzászólás?