blog

Mit gyűlölsz a legjobban takarítani?

 

Odakozmált vécé, penészben tocsogó hűtő, szétégetett sütő – lássuk, mit utálunk a legjobban takarítani. Figyelem, őszinte poszt következik!

Kezeket a szívekre: takarítani senki se szeret. Vannak persze a napi ötféle vegán ételt megfőző, pelusmosó szupernők, akik 16 éves korig nulla képernyőidőt engednek a gyereknek, mert nekik TÉNYLEG van türelmük mindenhez otthon, de a takarítás talán még nekik se tartozik a kedvenceik közé.

Van persze jó része: amikor az ember zenét hallgat, amikor egy műveletet mindfulness üzemmódban hajt végre, vagy amikor a család együtt énekelve pucol ablakot, de azért ez a ritkább.

Nem, nem esik jól hétről-hétre benézni a dzsuvás hűtőbe, megfogadni, hogy a jövő szombaton tuti lesikáljuk a szétégetett sütőt és július egytől igenis a gyerekek is pucolják ki a vécét maguk után. Nem jó látni, ahogy vannak dolgok, amikre hónapról-hónapra, sőt évről-évre nem jut idő és türelem, és lassan, de biztosan leamortizálódnak.

Ráadásul magunkra maradtunk a COVID alatt: a régi takarítónő oltásellenes, újat nem találni, meg nem is szívesen költenénk rá most pénzt, tehát a feladat hétről-hétre ugyanaz a monoton, agyzsibbasztó rabszolgamunka.

Te mit utálsz  a legjobban takarítani?

  1. WC, alap
  2. Fürdőszoba többi része (haj!)
  3. Hűtő a leggázabb
  4. Egyéb 
  5. Imádok takarítani, kikapcsol!

Vélemény, hozzászólás?