blog

Tartsd távol a molyokat természetes módszerekkel!

Itt a nyár,így a moly gyakoribb vendég lehet a lakásban. Az élni és élni hagyni elvét követve nézzünk pár természetes módszert a távol tartásukra!

A legegyszerűbb: változtass a tárolás módján!

A spájz tartalma mindig legyen jól zárható tároló edényekben. Nem elég, ha csak jól lezárod a zacskó száját, ravaszabb annál a moly, hogy ne tudjon átjutni rajta. Főleg a liszt, búzadara, zabpehely van veszélyben, de jobb ha mindent rendesen zárható tartóba helyezel. Ha kiszóródott főzés közben bármelyik is, mindig takarítsd fel alaposan – mágnesként vonzza őket. +1: ne tárazz be semmiből nagyon hosszú időre – annál nagyobb fejfájást fog okozni egy ekkora mennyiség kidobása.

A ruhásszekrény tartalmát pedig mosd rendszeresen – még akkor is, ha nem hordod. A ritkábban használt darabokat is 1-2 hónapnál tovább ne hagyd érintetlenül a szekrényben.

Ami neked jó illat, az neki maga a pokol

Imádod a levendula illatát? Na ők viszont eléggé utálják. Ahogy minden más, erős illatú növénnyel így vannak, mint a borsmenta, fahéj vagy épp az eukaliptusz. Egy-egy szár a ruhás- és konyhaszekrényekbe elhelyezve remek riasztó, neked meg kellemes illatú lakást eredményez.

Neked milyen házi praktikáid vannak molyok távol tartására?

Vélemény, hozzászólás?