blog

Van pár dolog, amit soha ne tisztíts ecettel!

Az ecet az egyik legjobb természetes tisztító, savas természete miatt, széles körben használják is – de azért nem ajánlott jó pár felületen. Összeválogattuk neked a legfontosabbakat!

Bizonyos típusú munkalapokat

Gránit, márvány munkalapok és felületek gyakorkak konyhákban, fürdőszobákban – szívósnak tűnnek ugyan, de az ecet tönkre teheti őket. Az ecet magas savtartalma marhatja a követ, nyomokat hagy, melyektől soha nem leszel képes megszabadulni.

Mosogatógépet

Tömítéseket, tömlőket és egyéb gumi részeket könnyen kikezdhet a savas ecet, így inkább nem ajánlott – legalábbis megfelelő mértékű higítás nélkül biztosan nem!

Okostelefont, elektronikai eszközöket

A képernyő speciális bevonattal rendelkezik, melyben kárt tehet az ecet. A legjobb megoldás inkább egy mikroszálas kendő. A képernyőn kívül az eszköz műanyagfelületét is kifakíthatja egyébként, így inkább hanyagold az ilyen felületeken.

Parkettát

A parketta fényezését potenciális veszély fenyegeti ha ecettel tisztítod, inkább válassz más, környezetbarát alternatívát. Kifakul, foltokat hagy, amit aztán csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudsz helyreállítani.

Viaszolt bútorok

Ugyanezen okból kifolyólag viaszolt fa bútorokra sem ajánlott – a fát amúgy is kikezdi, a viaszréteget pedig képes teljesen lekoptatni róla!

 

Minden felületre kapsz manapság környezetbarát tisztítószert, válaszd inkább azt! 😉

 

Vélemény, hozzászólás?