blog

Bőrszárazság mosogatástól – hogyan előzheted meg?

Viszket, repedezik, kisebesedik – és eleged van belőle? A bőrszárazságnak számtalan oka lehet, de van pár trükk, amit te magad tehetsz érte, hogy csökkentsd ennek kockázatát. Íme a legfontosabbak:

Hidratálj!

Mosogatás előtt kézkrémmel hidratáld a kezed! Simán lehet, hogy csak a sokáig vízben áztatás okozza a kézszárazságot. (*Akik naponta mosogatnak az átlagnál többet például munkájukból fakadóan, gyakran még egy gumikesztyű és egy jó hidratáló krém segítségével, egy vastag éjszakai pakolással is segítik bőrük regenerálódását!)

Kesztyűt csak megfelelő anyagból!

Sokan mosogatókesztyűt használnak a probléma megelőzésére, de jó, ha tudod,  hogy ez csak akkor jelent igazi megoldást, ha a megfelelő anyagból választod! Megvéd ugyan a mosogatószerben található vegyszertől vagy a víztől, viszont nem nyújt védelmet a benne található anyagtól! A legtöbb ilyen kesztyű ugyanis latexből készül, mely könnyen okozhat allergiás reakciót. Tipp: Próbáld ki inkább a vinil kesztyűt!

Forró vizet csak módjával!

Belül hidratál, de külsőleg száríthat a víz – főleg, ha még forró is. Ez azért van, mert a hosszú, vízben töltött percek alatt leoldódik bőröd hidratáltságának megőrzéséért felelős rétege, így az hajlamosabb lesz a kiszáradásra és érzékenyebb lesz a mosogatás során minden olyan mesterséges anyagra, ami irritációt okozhat.

Válassz szulfátmentes mosogatószert!

Az alkoholtartalmú tisztítószerek mellett a szulfátokat tartalmazókat érdemes kerülni. Erős maró hatásuk, jó habzásuk miatt sokféle mosogatószer márka használja. Mindig tájékozódj a termék címkéjéről! Kerüld például a sodium lauryl sulfate (SLS) és a sodium laureth sulfate (SLES) tartalmúakat.

Neked mi a tuti tipped kézszárazság ellen?

Vélemény, hozzászólás?