blog, Egyéb kategória

5 dolog, amit konyhapult takarításnál jó ha észben tartunk

A konyhapultok tisztítása az pont egy olyan dolog, amit nem gondolnánk, hogy túl bonyolult műveletet igényel, pedig itt is van jó pár elem, amire érdemes figyelni – akár naponta törlöd át, akár alkalmanként egy-egy nagyobb takarítás alkalmával suvickolod alaposan.

Hagyod teljesen magától száradni

A lakás azon pontjainál, melyeket gyakran ér víz érzed csak igazán, hogy van különbség a túl kevés és a túl sok víz között – mármint tisztaság szempontjából. Technikailag lehet a pult tiszta, de a megfelelő víz-tisztítószer arányának eltalálásával elkerülhető a vízkő és a foltosra száradás is – ne használj túl sok vizet és ne hagyd magától megszáradni. Egy mikroszálas kendő erre tökéletes.

Kihagyjuk a konyhai eszközök alatti takarítást

A por mindenhova is képes beenni magát, így nem képeznek kivételt ez alól konyhapultod elektromos és tároló eszközei sem. Ne hanyagold el alattuk a takarítást, különösen, hogy itt nemcsak a porral, hanem ételmaradékokkal, morzsákkal és kiömlött folyadékokkal is kell számolnod.

Nem hagyod hatni a tisztítószert

A konyhapult a főzés miatt egy elég sokféle szennyeződéssel érintkező felület, szerencse, hogy speciálisan erre kifejlesztett tisztítószereknek ez nem jelent gondot – de csak akkor, ha hagyjuk is őket hatni. Nincs olyan tisztítószer, ami rögtön letörölve képes csodákat művelni, használati utasításuk szerint mindig hagyd hatni!

Tévhit, hogy a makacs foltokhoz csak valami extraerős tisztítószer kell

Nem kell túl savas vegyszer vagy valami extraerős súrolószer, rendszeres takarítással ezt kikerülheted. Ráadásul ez a konyhapult, ahol ételt dolgozol fel, ne mérgezd egészségedre káros vegyszerekkel. Szerencsére már lehet kapni környezet- és egészségbarát megoldást! 😉

Vélemény, hozzászólás?